Brasserie des Tchets - Fiche mise à jour 06/12/2021 - informations extraites du site du producteur

La Brasserie des Tchèts est une jeune coopérative créée à Neuvillers, un petit village à deux pas de Libramont (célèbre pour sa foire agricole annuelle).


Elle est née de l’amitié de onze amoureux de la bière : les Tchèts.Tchèt veut dire chat en wallon,
c’est le surnom des habitants du village.

Visitez la brasserie

Un parcours de 30 à 50 minutes avec dégustation des bières. Tous les vendredis.
Minimum : 5 personnes - Tarif : 7 € / pers.

équipe brasserie tchets

///

FOEFKE

Brasserie des Tchèts stelt voor : Foefke. Een blond bier met een lichte Pale Ale toets. Om de smaak tot zijn recht te laten komen, is het bier ongefilterd en niet gepasteuriseerd. Subtiele bloemenaroma’s mengen zich perfect met een uitgesproken bitterheid dankzij vakkundig geselecteerde hopsoorten. 

Foefke is het kleine zusje van La Chatte. Hetzelfde bier gebrouwen door dezelfde mensen met dezelfde ondeugende woordspeling, maar dan in het Nederlands ! 

La Chatte is ontstaan in het kleine Ardeense dorpje Neuvillers. De naam Neuvillers komt van Novum Villare, een naam die de monniken van Saint-Hubert in de 12e eeuw aan het dorp gegeven hebben. Het nabijgelegen kasteel werd “Tchetreuil” genoemd, de inwoners de “Tchèts”. Tchèt betekent “kat” in het lokale dialect. Zoals de kat, zijn de inwoners – en het bier – van Neuvillers – ongebonden en eigenzinnig. 

Proef Foefke en geniet van het bier van de buitenmens !